Geriatrie-oefentherapie

Ouderen

Voor gezond ouder worden is steeds meer bekend dat blijven bewegen, sociaal actief blijven en gezond eten belangrijk zijn. Wij zijn specialisten op het gebied van bewegen en in de loop der jaren zijn wij zeer ervaren geraakt in het behandelen van ouderen.

Stéphanie is geregistreerd geriatrie-oefentherapeut. Dit betekent dat ze (kwetsbare) ouderen met een complexe hulpvraag en ouderen die risico lopen op kwetsbaarheid behandelt, bij wie fysieke en/of cognitieve, psychische, sociale problematiek heeft geleid of mogelijk leidt tot afname van functioneren, zelfredzaamheid en kwaliteit van leven.

Dit zijn onze aandachtsgebieden:

Risicogroepen

Met een screening kunnen wij bepalen of u een verhoogd risico loopt om te vallen of kwetsbaar te worden. Daarna kunt u fysiek  getest worden d.m.v. een loop- en balanstest en een knijpkracht- en spierkrachtonderzoek.

Valpreventie

Voor valpreventie zijn wij breed opgeleid. Wij hebben de trainingen “In Balans” en “Vallen Verleden Tijd” gevolgd waardoor wij op ieder niveau valpreventie kunnen aanbieden.

Osteoporose

Wij hebben speciale nascholing op het gebied van osteoporose gedaan en zijn sinds 2006 aangesloten bij het Osteoporose Platform Spaarne Gasthuis, samen met o.a. twee osteoporose-verpleegkundigen en een reumatoloog.

Slaapoefentherapie

Veel ouderen ervaren slaapproblemen, o.a. moeite met inslapen, doorslapen en/of te vroeg wakker worden. Wij zijn geschoold om u hierin te begeleiden, o.a. door inzicht te geven in uw slaapgedrag, beter te leren ontspannen en door uw dag- en nachtritme in een 24-uursaanpak onder te loep te nemen.

Functioneel Trainen Ouderen

TNO heeft een functionele training ontwikkeld voor zelfstandig wonende 70-plussers die willen werken aan het behouden en/of vergroten van hun zelfstandigheid. Het richt zich op het trainen van activiteiten, met als doel dat de deelnemer de dingen die hij/zij gewend is te doen, kan blijven doen. Deze Functionele Training Ouderen is vooral interessant voor mensen die wat meer moeite krijgen met het uitvoeren van hun dagelijkse activiteiten, zoals traplopen, boodschappen doen of huishoudelijk werk. Functionele training is een bewezen effectieve interventie die wij sinds 2012 aanbieden.

Gymgroep

In onze praktijk in Hillegom biedt Stéphanie wekelijks een beweegtraining voor 70+ ers. Hierbij wordt spierkracht, conditie, lenigheid, coördinatie en balans getraind.