ParkinsonNet

Sinds januari 2012 zijn wij aangesloten bij het ParkinsonNet. Wij zijn geschoold in het behandelen van Parkinsonpatiënten en patiënten met atypische parkinsonismen.
In dit zorgverlenersnetwerk werken wij onderling nauw samen met verschillende disciplines, zoals neurologen, Parkinsonverpleegkundigen, ergotherapeuten, fysiotherapeuten en diëtisten, om de behandeling deskundig en zo optimaal mogelijk op elkaar af te stemmen. Ook wordt de kennis up-to-date gehouden d.m.v. bijscholing en een jaarcongres.
Wij zijn in de afgelopen jaren o.a. geschoold in Parkinson Boxing, PWR! Moves, Ademhaling bij Parkinson en de Europese Richtlijn Parkinson.

Parkinsonboxing bij Barigym in Lisse

Wij zijn een samenwerking aangegaan met Boksschool Barigym in Lisse. Met ingang van 5 oktober 2023 verzorgt trainster Caitlyn Vermeij bokslessen voor mensen met Parkinson. Ada is daarbij aanwezig als buddy.
De lessen zijn op donderdag van 10.00 – 11.00 uur en van 11.00 – 12.00 uur.
De groep bestaat uit maximaal 14 deelnemers, mannen en vrouwen.
De kosten bedragen 30,00 per maand en zijn per maand opzegbaar.

Wil je meer informatie hierover, neem dan contact met ons op.

Door Parkinsonboxing verbetert kracht, uithoudingsvermogen, flexibiliteit en snelheid. Deze non-contact vorm van boksen, waarbij de coördinatie van voeten, ogen en handen centraal staat, draagt bij aan het verminderen van Parkinsonsymptomen. Deelnemers voelen zich beter en kunnen gemakkelijker functioneren in het dagelijks leven. De training houdt uitdrukkelijk rekening met ieders mogelijkheden.

PWR! Moves bestaan uit functionele grote bewegingen met veel herhalingen en in verschillende houdingen. Tempo, flexibiliteit, coördinatie en complexiteit van taken worden zo aangepakt en verbeterd.