Groepscursus ‘Functioneel Trainen Ouderen’

Wat is Functionele Training Ouderen?

Functionele Training Ouderen is een speciaal ontwikkelde training voor mensen vanaf 70 jaar die aan een goede conditie willen werken. De training is vooral interessant als u meer moeite krijgt met dagelijkse handelingen zoals traplopen, boodschappen doen, iets oprapen van de grond of huishoudelijke werkzaamheden en als u sneller moe wordt na een dagje uit.

U verbetert uw conditie door het trainen van activiteiten die u dagelijks doet, bijvoorbeeld een bord of kopje wegbrengen of iets boven in een kast leggen. Het doel van de training is dat u de dingen die u gewend bent te doen, kunt blijven doen.

Wat kunt u verwachten?

Tijdens de training oefent u in een groep allerlei dagelijkse handelingen uit uw dagelijkse leven. Denk hierbij aan lopen met een tas, over een hindernis heen stappen, traplopen, iets oprapen van de grond en boven in een kast leggen. In de training wordt veel in tweetallen gewerkt, waarbij u elkaar stimuleert en helpt bij het uitvoeren van de oefeningen. Tijdens de training is er ook ruimte voor gezelligheid en onderlinge contacten.

De oefeningen beginnen eenvoudig. De zwaarte wordt langzaam verhoogd, zodat uw algemene conditie verbetert. Ook worden de oefeningen langzaam moeilijker. In het dagelijkse leven moet u immers ook handelingen in allerlei situaties uitvoeren. De therapeut kan ook samen met u bekijken hoe u ook na afloop van de training uw conditie op peil kunt houden. U zult merken dat u zich fitter gaat voelen en dat het uitvoeren van uw dagelijkse handelingen gemakkelijker gaat.

Duur: 12 weken, 2x per week 1 uur (totaal 24x).

Voor informatie over aanvangsdatum, tarieven en inschrijving kunt u ons bellen of mailen.


Terug naar het overzicht groepscursussen